"HAYAT KISA PAYLAŞMAYA DEĞER" "Hayat Kısa Paylaşmaya Değer" Kızılay Kısa Film Festivali Galası
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu ve Türk Kızılay'ının birlikte organize ettiği "Hayat Kısa Paylaşmaya Değer" temalı Kızılay Kısa Film Festivali Galası 22 Mayıs 2015 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleştirildi.
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu proje yürütücülüğünde, Kızılay proje paydaşlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle, Türkiye’nin 81 ilini ve 957 ilçesini kapsayan “yardımlaşma, dayanışma, bağış yapma ve paylaşım” temalarında sosyal sorumluluk bilincinin aşılanmasını konu alan kısa metrajlı film yarışması Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde düzenlenen Kızılay Kısa Film Festivali Galası etkinliği ile son buldu.
Sosyal sorumluluk bilincinin aşılanmasını konu alan kısa metrajlı film yarışması için 10 Mayıs 2015 tarihine kadar ülke genelinden başvurular alındı. Kısa Film Festivali için gelen filmlerin değerlendirmesi jüri tarafından yapıldı.
"Hayat Kısa Paylaşmaya Değer" konulu Kızılay Kısa Film Festivali Galası Kızılay Genel Müdürü Dr. Mehmet GÜLLÜOĞLU'nun açılış konuşması ile başladı. Güllüoğlu konuşmasında yardımlaşmanın önemini vurgulayarak, yapılan faaliyetin gençler arasındaki yardımlaşma duygusunun yaygınlaşması açısından önemine değindi. Güllüoğlu kürsüden inmeden tüm katılımcıların cep telefonlarından mesaj atmasını önererek toplu yardımda bulunulmasına vesile oldu.
Festival Galası Konfederasyonumuz Genel Başkanı Sayın Bilal OKUDAN’ın konuşması ile devam etti. Konuşmasında yardımlaşma ve kardeşliğe vurgu yapan Okudan; “Kısa film yapımını özendirmek gençlerimizin kendilerini geliştirmesine katkı sağlamak istiyoruz. Sinema sektörünü tanımalarını ve sanata olan duyarlılıklarının artması ile estetik duyum ve beğenilerini geliştirmesini istiyoruz. Gençlerimiz kültürel değerlerine ve çevreye karşı duyarlı hikâyeleri yansıtırken, sanatsal etkinliklerde bulunma zamanlarının da artmasına katkıda bulunacağız. Kızılay ile ortak paydamız gençler arasında birlikte üretme, bilginin çeşitlenmesi, kurgu, düşünsel gelişim gibi birçok alanda gençlerimize sanatsal katkılar sağlamak istiyoruz.” dedi. Sayın Okudan yardımlaşmanın geçmişi konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Okudan, bugün olduğu gibi bu tür faaliyetlerin sürdürülebilir ve daha kapsamlı olarak devam edeceğine değinerek konuşmasını sonlandırdı.
Festival kapsamında dereceye giren ilk üç filmin gösteriminin ardından, Gala film sahiplerine ve Yılın Enlerine verilen ödüllerle son buldu
GENEL HABERLER
-
''TÜRKİYE YÜZYILI GENÇLİK ve ÜRETİM STRATEJİSİ PROGRAMI''NIN DÖRDÜNCÜ OTURUMU AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
-
''TÜRKİYE YÜZYILI GENÇLİK ve ÜRETİM STRATEJİSİ PROGRAMI''NIN ÜÇÜNCÜ OTURUMU IĞDIR ÜNİVERSİTESİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
-
''TÜRKİYE YÜZYILI GENÇLİK ve ÜRETİM STRATEJİSİ PROGRAMI''NIN İKİNCİ OTURUMU KARS KAFKAS ÜNİVERSİTESİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
-
''TÜRKİYE YÜZYILI GENÇLİK ve ÜRETİM STRATEJİSİ PROGRAMI''NIN İLK OTURUMU ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİDLDİ
-
Aralık Ayı Gençlik Araştırması
-
“100. Yılında Gençlik Perspektifi” Eskişehir Anadolu Üniversitesinde!
-
Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) ev sahipliğinde Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonunca "100. Yılında Gençlik Perspektifi" programı gerçekleştirildi.
-
“100. Yılında Gençlik Perspektifi” Mardin Artuklu Üniversitesinde!
-
“100. Yılında Gençlik Perspektifi” Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesinde!
-
Genç Girişimciler Kurul Başkanımızdan Gençlerin Perspektifinden: Duygu Çamurtaş
-
STOKÇULARIN YENİ HEDEFİ GENÇLER!
-
%100 Yerli Üretim %100 Milli Düşünce Sempozyumu Batman'da
-
%100 Yerli Üretim %100 Milli Düşünce Sempozyumu Trabzon
-
Anayasaya Genç Bakış
-
%100 Yerli Üretim %100 Milli Düşünce Sempozyumu Sivas